Šokolaadikoogikesed šokolaadikreemiga

Väikesed ameerikapärased keeksikesed šokolaadikreemiga.

Kogus
10-12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g toasooja võid

65 g suhkrut

100 g nisujahu

20 g kakaopulbrit

1,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

1.2 dl piima

1 muna

Šokolaadikreem:

200 g šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

20 g toasooja pehmet võid

Valmistamine

Kõik koostisained peavad olema toasoojad! 

Sega jahu, suhkur, kakao, küpsetuspulber ja sool pehme võiga, kuni saad ühtlase kuiva purutaina. Seda on hea teha madalal kiirusel mikseriga. Sega juurde pool piimast.

Klopi muna, vanillisuhkur ja piim eraldi kausis segamini ning lisa tainasse. Sega paar minutit kuni tainas on ühtlane.

Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Täida pabervormid kahe kolmandiku ulatuses.

Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit, kuni koogikesed on näpuga katsudes vetruvad ning koogi sisse torgatud puutikk jääb kuivaks. Tõsta valmis koogikesed restile jahtuma.

Kuumuta koor potis keemiseni ning vala hakitud šokolaadile. Sega kuni šokolaad on sulanud ja tekib ühtlane läikiv kreem. Lisa pehme toasoe või ning sega ühtlaseks. Lase toatemperatuuril või veidi jahedamas kohas jahtuda. Ära pane kreemi külmkappi, seal muutub see liiga kõvaks. Sega kreemi aeg-ajalt.

Kui kreem on jahtunud ning paksemaks muutunud, pane see pritskotti ning kaunista jahutunud koogikesed kreemi ja meelepärase puistega.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 29.03.2017 21:56

Maitsvad! Sobiks ka sisse midagi panna. Veidi sisu välja uuristada ja kreemi alla marju või moosi peita.

Barbara
postitatud 22.06.2019 12:38

See muffin on nii hea! Kiidan seda

laura29
postitatud 04.05.2023 14:14

Kas kreemi koostisosade kogustes on väike viga? 20 g võiga jääb see väga vedel. Ehk peaks olema 200? :) Ja kas kreemi tuleks teha tumeda või piimašokolaadiga?

Pille
postitatud 07.05.2023 19:42

Ei ole viga, Laura, see on täitsa tavaline ganache. Jahtudes taheneb nii palju, et saab kenasti pritsida läbi pritskoti. Kannatust on vaja! Sobib nii piimašokolaad kui ka tume šokolaad, viimane jääb muidugi šokolaadisem.