Virsiku-marjavorm

Suvisel perioodil valmista seda magustoitu värskete virsikutega, talvel sobivad ka konserveeritud virsikud ja külmutatud marjad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

4 sl suhkrut

1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

3 sl nisujahu

4 väiksemat või 2 suuremat virsikut

200 g külmutatud marju - nt

vaarikaid ja/ või mustikaid

Valmistamine

Klopi munad koore, suhkru ja vanilliga lahti, sega juurde jahu.

Kui kasutad värskeid virsikuid, siis lõika need pooleks ja eemalda kivi.

Aseta virsikud ahjuvormi, poeta marjad virsikute vahele. Kalla peale muna-koore-jahusegu. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni “kaste” on kergelt hüübinud.

Serveeri niisama või koos vanillijäätisega.

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR