Hõrk hernepüreesupp suitsusealiha ja mustjuuretsipsiga

Sellist suupistet pakkus Presidendi kantselei tollane peakokk Inga Paenurm 2011. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul. Täpseid koguseid peakokk ei andnud, nii et saate ise nuputada huvi korral :)

Inga Paenurm on nüüd Markofka toidutoa perenaine.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

kuivatatud herneid

kartulit

porgandit

sibulat

külmutatud rohelisi herneid

vett ja puljongit

suitsuliha

odrakruupe

hakitud maitserohelist

Serveerimiseks:

hapukoort

peedijahu

Mustjuuretsipsid:

mustjuurt

frittimiseks õli

Valmistamine

Klassikaline hernesupp juppideks võetuna :)

Keeda kuivatatud hernes koos kartuli, porgandi ja sibulaga pehmeks. Jahuta.

Eraldi keeda külmutatud roheline hernes ja puljong läbi ehk keema tõusmiseni ja jahuta (et hernes ei kaotaks erksat rohelist värvi).

Suitsuliha lõika peeneks ja prae pannil läbi.

Odrakruubid leota ja keeda maitsestatud puljongis al dente ehk õrnalt krõmpspehmeks.

Sega suitsuliha ja kruup jahtunult kokku, lisa ka peenestatud maitserohelist.

Serveeri pitsi kihiti vastavalt soovile. Peal pane ka natuke hapukoort (kui hapukoort segada peedijahuga, saab ilusa roosaka värvi).

Mustjuur pese ja viiluta kartulikoore noaga õhukesteks laastudeks ja friti rohkes kuumas õlis kuldpruuniks. 

LISA KOMMENTAAR