3 muna
1 dl suhkrut
2 sl rukkijahu
2 sl maisitärklist
1,5 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Kohupiimakreem:100 g pehmeid kuivatatud ploome
2 sl Vana Tallinna koorelikööri
200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl suhkrut
300 g magusat kohupiimapastat
Kate:200 g valget šokolaadi
kuivatatud rukkilille õielehti
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 8-10 minutit.
Kummuta biskviit teisele suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile. Kata niiske rätikuga, et vältida biskviidi kuivamist.
Kreemi jaoks tükelda mustad ploomid veidi väiksemaks ja keeda ploome väheses vees 5 minutit. Nõruta ploomid ja sega Vana Tallinna likööriga.
Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega õrnalt kohupiimapasta hulka. Lisa juurde ploomitükid. Määri kreem biskviidile, keera rulli ja lase 1 tund külmas maitsestuda.
Sulata šokolaad, nirista rullbiskviidile. Kaunista kuivatatud rukkililleõitega.
Loe Liisi blogipostitust siit.
Kui palju seda vana tallinna koorelikööri läheb.kas dl või ml
Hoopis sl, maike :)
Rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga
Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.
Kena rukkirull Vana Tallinna ja musta ploomi kreemiga oli Liisi Laanemäe võistlustöö "Tort isamaale 2013" võistlusel.