Bali vürtsipasta kanale

Base be Siap on Bali vürtsipasta, mis sobib erinevate linnuliharoogade maitsestamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

50 g linnusilmatšillit

225 g šalottsibulat

125 g küüslauku

50 g väikese kalganirohu juurt (lesser galangal)

60 g suure kalganirohu juurt (galangal)

125 g värsket kollajuurt ehk kurkumit

100 g küünlapähkleid või makadaamia pähkleid

50 g palmisuhkrut

1,5 dl kookosõli

2 sidrunheinavart

3 Indoneesia loorberilehte (Salam)*

2,5 dl vett

0,75 sl soola

Valmistamine

Lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja küüslauk, lõika viiludeks. Koori kalganijuured ja kollajuur, lõika viiludeks. Eemalda sidrunheinalt välimised lehed, tambi seejärel sidrunhein kergelt kakti. 

Pane kõik komponendid (v.a. sidrunhein, salam, vesi ja sool) uhmrisse või köögikombaini ja tambi või töötle ühtlaseks jämedakoeliseks pastaks. 

Pane pasta väikesesse potti, lisa ülejäänud ained. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase keskmisel tulel umbes tund aega podiseda, kuni vedelik on aurustunud ja pasta kuldset tooni. 

Lase enne kasutamist jahtuda; säilita külmkapis. 

Märkused:

  • Indoneesia loorber e. salam on levinud maitsetaim Indoneesias, mujal raskesti kättesaadav. Kui seda ei ole, siis ÄRA kasuta tavalist loorberit! Jäta üldse välja või asenda näiteks karrilehtedega. 
  • Ilmselt ei ole Eestis lihtne leida ja suurt ja väikest kalganirohtu :) Võid võtta lihtsalt ca 100 g kalganijuurt või asendada nt ingverijuurega. 

Kasuta nt nendes retseptides:

Loe veel:

Retsept on mugandatud Heinz von Holzeni raamatust "Bali Unveiled: The Secrets of Balinese Cuisine". Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.02.2017 17:22

Maitsev. Kasutasin seda pastat ka kanavorstide valmistamisel ja said väga head vorstid;)