Sealihaburger õuna ja sinihallitusjuustuga

Tore vaheldus tavapärastele veiselihaburgeritele.

Fotol olevad burgerid valmisid Maks & Mooritsa uudsest porgandiga seahakklihasegust, mis on hea võimalus suurendada köögiviljade osakaalu oma toidus. Hakklihasegus on 80% Eesti sealiha ning 20% kodumaist porgandit, ei midagi muud.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Hakkpihvid:

800 g ehk 2 karpi Maks & Moorits seahakklihasegu porgandiga

1 magushapukas õun

1,5 tl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

Määrimiseks:

õli

Lisaks:

6 seesamikuklit vm burgerikuklit

salatilehti

150 g head sinihallitusjuustu

Valmistamine

Pane hakkliha suurde kaussi. Koori õun, eemalda südamik ja haki õun väikesteks tükkideks. Lisa koos paprikapulbriga hakklihale. Maitsesta soola-pipraga, siis sega hakkmass korralikult läbi.  Vormi neljaks lapikuks burgerikotletiks (seda on hea teha märgade kätega, siis ei jää hakkmass käte külge). 

Määri grillpann kergelt õliga, tõsta keskmisele tulele. Lisa hakk-kotletid ja küpseta mõlemalt poolt, kokku 12 minutit (6 min ühelt ja 6 min teiselt poolt). Kotletid peaks olema kenasti pruunistunud ja läbinisti küpsed.

Pintselda burgerikuklite lõikepind kergelt õliga, siis grilli kergelt kuldseks. 

Aseta burgeritele mõned salatilehed, tõsta peale küpsetatud hakk-kotletit, sellele viil sinihallitusjuustu. Kata pealmise burgerikuklipoolikuga. 

Serveeri koos porgandi-kapsasalati ning ahjus küpsetatud "friikatega". 

Joogisoovitus:

Mõni odavamapoolsem Rhône'i punavein või mõni paremat sorti siider. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Delicious Magazine veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 29.05.2017 16:33

Täitsa mõnus, kuigi ma suur sinihallitusjuustu fänn ei ole :) Kotletid tulid mahlased. Kindlasti peavad head kuklid ka olema, et head burksi saada!