Munavõileib vürtsikiluga

See võileib on inspireeritud Linda Petti 1987. a. ilmunud raamatu "Munatoite" vitamiinirikaste võileibade rubriigist.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

röstsaia

majoneesi

hakitud maitserohelist

hakitud sibulat

hakitud marineeritud kurki

keedetud muna

vürtsikilu- või anšoovisefileed

Valmistamine

Sega majonees hakitud maitserohelise, sibula ja kurgiga. 

Rösti sai krõbedaks, kata majoneesiseguga. Kaunista keedumunaviilude ning vürtsikilu- või anšoovisefileega.

Nami-Nami soovitab:

  • Kasuta siin näiteks Briis Anchovy vähesoolast kilufileed, mis on maitsestatud oliiviõli ja unikaalse maitseainete seguga. Briis Anchovy sai "Eesti parim kalatoode 2019" tiitli. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Eva Nooni
postitatud 22.02.2018 11:52

Püha ristivägi! Kilu ja röstSAI? Kilu käib ikka musta leivaga, muidu ei ole üldse õige ju. </br> Tegelikult päris hea mõte, võibolla panen ka esimest korda elus kilu saia peale :)

Marika Viibus
postitatud 22.02.2018 15:04

Kilu saiaga on hea!

Terje Puusepp
postitatud 23.08.2019 12:50

Saiaga ei osanud kujutada kilu. Kogemus käes ja isegi poeg sõi, kes muidu kala ei söö. Nüüd proovin anšoovisega, kilu oli liiga vürts ja rikkus maitse natukene. Kui ise teen kilu siis ma ei pane pipart liiast. Muidu maitses, huvitav kooslus ja maitseelamus.