Küüslauguräimed

Ahjus madalal temperatuuril aeglaselt küpsetatud küüslauguräimed sobivad kartuli ja salatiga, jahtunult aga imehästi näiteks rukkileivale. Kui ostad räimefileesid, siis neid kulub 600 g.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

1 kg räimi või rääbiseid

10 küüslauguküünt

hakitud värsket tilli

õli

soovi korral sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Roogi ja pese räimed, lase nõrguda ja tahenda köögirätikul või -paberil. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks. 

Määri madal u 26 cm ahjupann või -vorm õliga, riputa vormi põhjale pool viilutatud küüslaugust.

Puista igale räimefileele veidi hakitud tilli, soola ja pipart. Murra fileed kalaks kokku tagasi. Lao kokku lapitud kalafileed vormi. Nirista üle vähese õliga, puista ülejäänud küüsalugurattad kaladele. Piserda soovi korral peale sidrunimahla.

Küpseta 150kraadises eelsoojendatud ahjus 50-60 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Et roog kaunim välja näeks paiguta kalad ümmargusse ahjuvormi sabad vormi keskosa suunas. Nii moodustub kaunis lilleõis;)

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Toadraakon
postitatud 24.05.2016 12:18

Mina tavaliselt kasutan teise päeva räime, sest esimesel päeval ei taha selgroog lahti tulla. Kas ka Sina või selgroogu välja ei võtagi?

Ilse
postitatud 24.05.2016 21:28

Räimed ostan tavaliselt turult ja on nagu ta on, kui on värsked siis tõesti on keeruline ja siis ma roogin pea ja sisikonna välja ja jätan natukeseks (tunniks paariks) sutsu soolaga seisma ja on vähe lihtsam need rood kätte saada. Aga teise päeva räim on hea mõte ! Ma olen neid tegelikult teinud ka koos rooga, kõlbab ka väga hästi. Kõige lihtsam on muidugi poeletilt fileed haarata :)