Roosa kalasupp valgest kalast

Viimsikas Indrek Kaing kirjutab:

See on üks imetabane kalasupp, mis on mu abikaasa Saale retsepti järgi. Fotol olev supp valmis PepeKala pakutud koha fileest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks toiduõli

2 sibulat

4 kartulit

7 dl vett

1 dl kohvikoort või piima

1 köögivilja-, kana- või kalapuljongikuubik

1-1,5 tl tüümiani

2-3 loorberilehte

2 küüslauguküünt

400 g valge kala fileed - nt

koha või turska vm

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

200 g väiksemaid kooritud krevette

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja hauta tasasel tulel klaasjaks ja kergelt kuldseks. 

Lisa tükeldatud kartulid, siis lisa vesi ja rõõsk koor või piim. Lisa puljongikuubik ja maitseained (tüümian, loorber, hakitud küüslauk). Keeda tasasel tulel kümmekond minutit, kuni kartul on poolpehme.

Siis lisa tükeldatud kalafilee ja kuumuta paar minutit, kuni kartul ja kala on küps.

Sega juurde tomatipasta, siis lisa krevetid. Kuumuta läbi, maitsesta supp parajaks ja serveeri.

Retsept ja foto: Indrek Kaing

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 21.03.2016 18:52

Meil oli täna menüüs, lastele meeldis eriti hästi:

Pille
posted on 21.03.2016 20:42

PS Kalaks oli PepeKala paltus e. merilest :)