Ahjus küpsetatud pardikoivad veinikastmega

Hiina viievürtsiseguga maitsestatud pardikoivad sobivad imehästi kokku hautatud punase kapsa ning Hasselbacki kartulitega.

Paku näiteks jõululaual!

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 suuremat pardikoiba

1 sl Hiina viievürtsisegu

maitse järgi soola

peotäis rosmariinioksi

2 tervet küüslauku

pudel punast veini või portveini

4 sl punasesõstraželeed

Valmistamine

Võta sobiva suurusega ahjuvorm. Maitsesta pardikoivad soola ja viievürtsiseguga, siis tõsta pardikoivad ahjuvormi. Kui võimalik, lase järgmise päevani maitsestuda.

Kuumuta ahi 160 C. Pista pardikoibadele seltsiks rosmariinioksad ja kooritud küüslauguküüned ning küpseta kaane all umbes 2 tundi.

Umbes tund peale küpsetamise algust kalla punane või portvein ja sõstraželee sobiva suurusega potti. Pane tulele, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes kolmandiku võrra kokku, nii et alles jääb umbes pool liitrit vedelikku.

Võta pardikoivad ahjust välja. Kalla ettevaatlikult potti kogunenud pardirasv välja ning seejärel kalla veinisegu potti. Pane roog veel pooleks tunniks ahju, nüüd juba ilma kaaneta potis.

Võta ahjust välja, tõsta pardikoivad kuumutatud taldrikule, kata fooliumiga ning tõsta korraks kõrvale.  Kurna pannilt leem väikesesse potti, keeda veel 10 minutit tugeval tulel, et kaste pakseneks.

Timmi leeme maitse parajaks, serveeri koos pardikoibadega.

Paku näiteks koos hautatud punase kapsa ning Hasselbacki kartulitega.Nipid ja soovitused:

  • Hiina viievürtsisegu sisaldab tähtaniisi, kaneeli, Sichuani pipra teri, nelki ja apteegitilliseemneid. Seda leiab juba päris mitmes suuremas toidupoes, aga soovi korral kasuta muud maitseainete sahtlis leiduvat vürtsisegu.

Pildi tegi Juta Kübarsepp, fretsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2021. a erinumbris "Jõulud"

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 24.12.2015 10:18

Fotol oleva roa puhul kasutasin M&S poest ostetud portveini (M&S Finest Reserve Port, Douro orust, M&S veinimeister Sue Daniels, "rich fruity reserve port"). Sobis imeliselt.

Pille
postitatud 11.09.2023 13:53

Pilt ka :)

Pille
postitatud 29.11.2019 19:58

Tegin täna õhtusöögiks, ikkagi reede õhtu ju :) Viievürtsisegu tegin ise mõned kuud tagasi, vein oli suvaline Hispaania lauavein. Ikka oli imeline :)