8 pardikoiba
1 sl Hiina viievürtsisegu
maitse järgi soola
peotäis rosmariinioksi
2 tervet küüslauku
pudel punast veini või portveini
4 sl punasesõstraželeed
Kuumuta ahi 180 C.
Võta sobiva suurusega ahjuvorm, laota põhjale rosmariinioksad ja küüslauguküüned.
Maitsesta pardikoivad soola ja viievürtsiseguga, siis tõsta pardikoivad ahjuvormi. Küpseta umbes tund aega.
Umbes 45 minuti pärast pane vein ja sõstraželee väikesesse potti keema ning redutseeri ehk keeda kokku umbes veerandi võrra.
Kui pardikoivad on tund aega küpsetnud, siis võta vorm ahjust välja. Kui pardikoivad on rasvased, siis kalla pannilt rasv kaussi. Kalla redutseeritud vein vormi ning pane roog uuesti veerand tunniks ahju.
Võta ahjust välja, tõsta pardikoivad kuumutatud taldrikule, kata fooliumiga ning tõsta korraks kõrvale.
Kurna pannilt leem väikesesse potti, keeda veel 10 minutit tugeval tulel, et kaste pakseneks. Timmi leeme maitse parajaks, serveeri koos pardikoibadega.
Paku näiteks koos hautatud punase kapsa ning Hasselbacki kartulitega.
Fotol oleva roa puhul kasutasin M&S poest ostetud portveini (M&S Finest Reserve Port, Douro orust, M&S veinimeister Sue Daniels, "rich fruity reserve port"). Sobis imeliselt.
Tegin täna õhtusöögiks, ikkagi reede õhtu ju :) Viievürtsisegu tegin ise mõned kuud tagasi, vein oli suvaline Hispaania lauavein. Ikka oli imeline :)
Ahjus küpsetatud pardikoivad veinikastmega
Hiina viievürtsiseguga maitsestatud pardikoivad sobivad imehästi kokku hautatud punase kapsa ning Hasselbacki kartulitega.
Paku näiteks jõululaual!