Redise-kurgisalat

Salat jääb eriti efektne, kui kurk ja redis nn köögimandoliiniga paberõhukeselt viilutada, ent muidugi maitseb roog hästi ka siis, kui köögiviljad on lihtsalt viiludeks või kuubikuteks lõigatud.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 pikk kurk

suur punt rediseid

punt rohelist sibulat või murulauku

250 g hapukoort

soola

Valmistamine

Pese kurk ning lõika õhukesteks viiludeks. Lõika redised õhukesteks viiludeks. Haki roheline sibul/murulauk.

Sega kausis hapukoor, kurgi- ja rediseviilud ning roheline sibul. Maitsesta soolaga ja serveeri. 

NB! Võid valmistada salati ka paar tundi varem, aga siis sega esmalt kurgiviilud vähese soolaga ning jäta sõelale tõmbama. Siis ei muutu salat seistes vesiseks. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Küllike Möldri
postitatud 25.11.2015 21:30

Redise kurgi salat on väga hea kui hapukoore asemel lisada toiduõli!