Pihlaka-kõrvitsavõie

Kasuta pannkookide peal või rullbiskviidi täidisena, ent mõrkjasmagus kõrvitsa-pihlakamoos sobib väga hästi ka liha kõrvale.

Kogus
5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g külmavõetud või külmutatud pihlakaid

300 g puhastatud kõrvitsatükke

250 g tavalist suhkrut või moosisuhkrut

Valmistamine

Puhasta pihlakad, pane koos kõrvitsatükkidega potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni eraldub piisavalt vedelikku. Lisa veidi kuumust ja kuumuta veel 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. 

Püreesta, misjärel lisa suhkur. Keeda tasasel tulel 20-30 minutit, kuni püree on paksenenud. Sega hoolega, et keedis põhja ei hakkaks!

Kalla kuum pihlaka-kõrvitsakeedis steriliseeritud purkidesse, sulge kaanega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR