Lühikese leemega kartuli-singisupp

Poolenisti hautis, poolenisti supp saab kiiresti valmis ning pole koostisosade suhtes nõudlik. Lihaks võiks olla maasuitsusink või suitsusaunasink.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g läbikasvanud suitsusinki (nt maasuitsuliha)

2-3 sibulat

5-6 kartulit

2-3 tomatit

1 l vett

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

maitserohelist

Serveerimiseks:

hapukoort soovi korral

Valmistamine

Koori ja haki sibulad, lõika suitsusink väikesteks tükkideks. Pane paksupõhjalisse potti ning kuumuta kümmekond minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb. 

Samal ajal koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti kartulid ja umbes liitri jagu vett - see peaks köögiviljad ja liha napilt katma. Keeda mõõdukal tulel, kuni liha ja kartulid on pehmed.   

Lõika tomatid tükkideks, kuumuta pannil õlis kergelt läbi ja lisa supile. Kuumuta kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga*. 

Puista peale hakitud maitseroheline, serveeri soovi korral koos hapukoorega. 

* Tomatite lisamine pole kohustuslik!

Idee on Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni: Eesti perede lemmikretseptid" (Menu, 2011), aga tegevuskäiku oluliselt lihtsustatud ja loogilisemaks tehtud :)

LISA KOMMENTAAR

Mariana
postitatud 11.10.2015 21:11

Kas seda suppi saaks ka valmis teha ja purkides säilitada? Väga kaua ta tavalises külmas vist siiski ei seisaks?

Tiadalma
postitatud 09.02.2016 19:58

Väga nämm oli:) Ja kiirelt sai valmis. Panin tänase vastlapäeva puhul herneid ka sisse. Teen kindlasti veel.