Chorizo siidriga

Hispaaniast Asturiast pärit suupiste e. tapas, chorizo a la sidra. Hispaanlased kasutavad sidra't, mina proovisin Saku naturaalse kuiva siidriga Pilvine õun (4,5%).

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

terve jupp või kang chorizo-vorsti

väike pudel naturaalset kuiva õunasiidrit

1 loorberileht

vajadusel veidi oliiviõli

Valmistamine

Lõika chorizo umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane kuumale praepannile* ja prae umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni chorizo kergelt pruunistunub. 

Kurna pannilt liigne rasv. Siis kalla pannile siider, lisa loorberileht ja lase 5-8 minutit podiseda, kuni siider kokku keeb ja veidi siirupiseks muutub.

Serveeri kuumalt või toatemperatuuril, joogiks sobib hästi seesama siider :)

* Kui Sul ei ole mittenakkuv pann, võid lisada pannile esmalt lusikatäie oliiviõli. 

Foto: Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.09.2016 10:10

Väga hea :)