Bebek Betutu

Bali saarelt pärit imemõnus pardiroog.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve part

5 sl kookosrasva

1,5 sl tamarindi kontsentraati

1 sl soolahelbeid

2 tl krevetipasta

1 sl riivitud palmisuhkrut

1 sl kecap manis (indoneesia magus sojakaste)

12 kooritud küüslauguküünt

3 kooritud šalottsibulat

6 küünlapähklit või makadaamia pähklit

6 väikest Tai tšillit

7,5 cm jupp kalganijuurt

7,5 cm jupp ingverijuurt

6 cm juoo kollajuurt ehk kurkumit või 2 tl jahvatatud kurkumit

5 värsket karrilehte

Garneerimiseks:

kahvrilaimilehti

Serveerimiseks:

aurutatud riisi

värsket kurki

värsket tomatit

Valmistamine

Koori ja haki sibulad. Koori küüslauguküüned. Eemalda tšillikaunadelt seemned ja varrejupp. Koori kalgani-, ingveri- ja kollajuur, lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta ahi 180 °C.

Võta nii suur kahekordne fooliumitükk, et saaksid pardi üleni sinna sisse mässida. Aseta part fooliumile. 

Sega 2 sl kookosõli, 2 tl tamarindi, 1 sl soola ja krevetipasta kausis omavahel, siis hõõru see segu pardile. 

Püreesta ülejäänud kookosõli ja tamarind ning suhkur, magus sojakaste, küüslauk, sibul, pähklid, tšillid, kalganijuur, ingver ja kollajuur ning veidi soola köögikombainis ühtlaseks. Lisa karrilehed. Pane pool pastast pardi kõhtu, ülejäänud pasta hõõru pardile. 

Keera part tihedasti fooliumisse Aseta ahjupannile ning küpseta umbes 1,5 tundi (kui Sul on lihatermomeeter, siis see peaks näitama 80 °C pardi kintsu kõige paksema koha sees). Eemalda foolium ning tõsta ahju temperatuur 220 °C kraadini. 

Küpseta parti veel 25-30 minutit, kuni see on kenasti pruunistunud ja kergelt krõbe. Lase enne tükeldamist 20 minutit puhata. 

Lõika tükkideks, kaunista hästi peenikesteks ribadeks lõigatud kahvrilaimilehtedega. Kõrvale paku riisi ja tükeldatud tomatit-kurki.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.02.2017 22:20

Paras jahmerdamine kõigi nende koostisosadega aga tulemus tasus selle kõik kuhjaga ära! </br>Teinekord katsetan veel natuke kauem hautamist (lihtsalt huvi pärast) aga retsepti järgides saab ka suurepärane! Ja väga autentne Balil sööduga.