Chili sin carne

Vegetaarne läätse-oahautis chili con carne ainetel. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

0.5-1 punast tšillit

2 sl õli

2 dl punaseid läätsi

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

1 sl suhkrut

1 tl soola

1 tl kuivatatud punet

400 g purk konservitud punaseid ube (kidney beans)

1-2 dl vett

värsket punet

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauk, pese tšilli ja haki peeneks. Kuumuta potis õlis klaasjaks. 

Loputa läätsed hoolega jooksva vee all. Lisa läätsed, tomatid, maitseained ning loputatud-nõrutatud punased oad potti. Hauta keskmisel tulel kaane all 15 minutit. (Kui hautis liiga kuiv tundub, siis lisa veel vett). 

Serveeri näiteks riisi või odratanguga. Valmis oa-läätsehautisele pane kaunistuseks peale värsket punet. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (8/2014)

LISA KOMMENTAAR

Hanna
postitatud 03.12.2018 18:47

Nii-nii hea! Lisasime veel porgandit, sellerit ja paar tükki šokolaadi. Suhkru asemel mett ja punaste läätsede asemel kollaseid. Sõime riisi ja kreeka jogurtiga.