Keedetud Kihnu juurikad suitsuribiga

Keedetud liha ja kartulid on Kihnus kosja- ja pulmatoit. Kui põllult saab juba värsket porgandit, kaalikat ja kapsast, siis keedetakse neid tihti ühes potis. 

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g suitsuribi

1 kaalikas

4 porgandit

1 väike kapsapea

6 kartulit

2 loorberilehte

4 tera musta pipart

peterselli

soola

Valmistamine

Lõika suitsuribist parajad portsjonid ja pane ribi keevasse vette. Lisa loorber, pipraterad ja petersellivarred, keeda umbes 15 minutit. 

Seejärel lisa puhastatud ja suuremateks viiludeks lõigatud kaalikas, porgand, lohkudeks lõigatud kapsas ja poolitatud kartulid, vajadusel maitsesta. Keeda kõik pehmeks. 

Enne keeduleene kurnamist võta seda kulbiga kastmeks, mida võid soovi korral paksendada nisujahuga. 

Loe veel:

Retsept on Jana Ruubeli ja Hele-Mai Alamaa raamatust "Armastusega, Kihnust: uut ja vana saareköögist".

LISA KOMMENTAAR