Muffinid tatrajahust

Gluteenivabad kohupiimamuffinid.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 muna

200 g kohupiima

170 g suhkrut

100 g sulatatud võid

1 tl küpsetuspulbrit

200 g tatrajahu

Kaunistuseks:

kohupiima ja vahukoort vahekorras 1:1

Valmistamine

Sega munad, kohupiim ja suhkur. Lisa sulavõi, seejärel jahu ja küpsetuspulber. Jaota tainas võitatud või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Jahtunud muffinitel lõika "müts" pealt ära ja kaunista vahukoore-kohupiimakreemiga. 

Retsept on Andra Kalda raamatust "Tordilõik" (Ajakirjade Kirjastus 2014)

LISA KOMMENTAAR

Eva
postitatud 26.02.2015 20:30

Tegin röstimata tatrajahust ja kaunistuse (mis oleks ehk magusust mahendanud) jätsin ära. Järgmine kord panen vähem suhkrut, aga muidu väga maitsvad

Anu
postitatud 07.03.2016 19:02

Panin 80 gr fariinisuhkrut ja tükeldasin kuivatatud puuvilju sisse. Tulid väga head, sõime jäätisega.

merit
postitatud 13.06.2016 13:12

Panin suhkru asemel 2 banaani ja sulatasin 100g šokolaadi sisse (tumedat). Väga maitsvad :).

Kristi
postitatud 09.01.2017 11:59

Kas taigen peabki paks jääma? Mul tuli megapaks.