Veiseliha rohelises karri-kookosekastmes

Panang curry ehk phanaeng curry on Tai köögist pärit mahedamapoolne kookospiimaga karriroog. Siin veiselihaga variant. Thai-Choice retsept ja fotod. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

3-4 värsket või kuivatatud kahvrilaimilehte

1-2 sl Thai-Choice rohelist karripastat

200 g veise välisfilee lõike

400 ml Thai-Choice kookospiima

100 g kuubikuteks lõigatud pommut e. baklažaani

1 sl Thai-Choice kalakastet

1 sl suhkrut

Serveerimiseks:

jasmiiniriisi

Valmistamine

Kuumuta potis või vokkpannil õli, lisa karripasta ja laimilehed. Kuumuta 1-2 minutit segades. Lisa veiselihalõigud, prae 2-3 minutit. Lisa kookospiim, kuumuta keemiseni.

Vähenda kuumust, lisa pommukuubikud, kalakaste ja suhkur. Kuumuta veel 5-7 minutit. 

Serveeri jasmiiniriisiga. 

Loe veel:

  • Phanaeng (tai k: พะแนง, ka phanang, panang jm) on punane Tai karri, mis on paks, soolane ja magus, maitset annab kahvrilaim. Phanaeng karripasta  praetakse kookospiimaga, tulemuseks on kreemjas kaste. Phanaeng karripasta sisse lähevad kuivatatud tšillid, kalganijuur, sidrunhein, kahvrilaim, koriandrijuur ja -seemned, vürtsköömned, küüslauk, šalott, krevetipasta, sool ja maapähklid. 
  • Valik panang-retsepte Nami-Namis
LISA KOMMENTAAR