1 väiksem spagetikõrvits
1-2 sl oliiviõli
500 g kodust või veisehakkliha
1 hakitud sibul
420 g vahemerelist tomatikastet
1 tl kuivatatud basiilikut
3 muna
soola ja musta pipart
Tee spagetikõrvitsasse mõned noaga mõned torked. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni nuga üsna kergesti läbi spagetikõrvitsa koore läheb.
Võta kõrvits ahjust välja, lase 10-15 minutit jahtuda. Siis lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks, uurista välja seemned. Võta kahvel ning kaabi sellega piki kõrvitsat, nii et saad pikad peenikesed “kõrvitsaspagetid” - või siis vähemalt nuudlid :)
Kuumuta suur praepann mõõdukal tulel. Lisa veidi õli, siis hakkliha. Prae aeg-ajalt segades, kuni hakkliha pole enam roosa. Lisa hakitud sibul ning jätka praadimist veel 5 minutit. Lisa tomatikaste ja basiilik ning kuumuta hakklihasegu veel 5 minutit.
Nüüd sega hakklihakastme hulka spagetikõrvitsaribad, seejärel lahtiklopitud munad. Tõsta segu paraja suurusega ahjuvormi, silu pealt ühtlaseks.
Tõsta vorm umbes 40 minutiks 200-kraadisesse ahju, kuni vormiroog on pealt kenasti kuldne ja krõbe ning muna korralikult hüübinud.
Lase 5 minutit jahtuda, siis serveeri värske rohelise salatiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, foto tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin Salvesti "Vahemere ürtidega pastakastet", 420 g, koostises tomat, vesi, sibul, suhkur, sool, ürdid.
Spagetikõrvitsavorm
Itaaliapäraste maitsetega vormiroog, kus ei lähe vaja spagette, vaid hoopis spagetikõrvitsat :)