Singapuri nuudlid

BBC Good Foodi retsept. Tegelikult peaks nn Singapuri nuudleid tegema riisinuudlitega, aga alustuseks sobib see retsept ka. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl Teriyaki-kastet

0.5 tl Hiina viievürtsisegu

2 tl Madras karripulbrit

300 g sea sisefileed

140 g keskmise paksusega munanuudleid

1 sl päevalilleõli

600 g vokiköögivilju

100 g (sulatatud) keedetud krevette

Valmistamine

Sega Teriyaki kaste, viievürtsisegu ja karripulber. Hõõru pool segust seafilee ümber. Lase sealihal 15 minutit maitsestuda.

Kuumuta ahi 200 C. Võta sealiha marinaadist välja, aseta väikesele fooliumiga vooderdatud ahjupannile. Küpseta 15-20 minutit. 

Samal ajal keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele (aga keeda 1 minut ettenähtud ajast vähem). Loputa kiiresti külma vee all, siis nõruta hoolega.

Aseta seafilee lõikelauale ja lase 5 minutit puhata. 

Kuumuta suur mittenakkuv praepann või vokkpann mõõdukalt tugeval tulel. Lisa õli, prae köögivilju 3-4 minutit. Lõika seafilee pikuti pooleks, siis õhukesteks viiludeks. 

Lisa sealiha, krevetid, nuudlid ja ülejäänud marinaad pannile. Sega 2-3 minutit, kuni kõik on läbinisti kuum, serveeri. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food (April 2012)

LISA KOMMENTAAR