Kõrvitsakeeks

Rosinatega kuldkollane keeks. 

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit + 45 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

600 g kõrvitsat

100 g võid

2 dl suhkrut

2 muna

2 dl nisujahu

1.5 tl küpsetuspulbrit

1 dl mannat

100 g rosinaid

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits, pane potti. Lisa nii palju vett, et kõrvits on kaetud ja keeda pehmeks (u 20 minutit). Kurna ja püreesta.

Vahusta või suhkruga. Lisa lahtiklopitud munad ja sega hästi läbi. Sega hulka püreestatud kõrvits. Nüüd sega hulka jahu, küpsetuspulber, manna ja rosinad.

Vala tainas võitatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit.

Retsept on Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Kõrvitsatoidud: salatitest magusani" (100 rooga mini).

LISA KOMMENTAAR

Gerli
postitatud 10.03.2015 12:57

Täitsa hea. Kasutasin tumedat suhkrut (vähendasin kogust), pool jahust asendasin täisterajahuga ja kõrvitsat panin rohkem ;)

Helo
postitatud 17.09.2019 11:28

Tere, kas on vahet kasutades muskaatkõrvitsat või tavalist kõrvitsat?

Pille
postitatud 17.09.2019 11:30

Helo, selles retseptis ilmselt väga mitte.

Margem
postitatud 22.09.2021 06:16

väga maitsev keeks

Kukk
postitatud 07.10.2023 15:45

Kas maisimanna sobib?