Ahjus küpsetatud spagetikõrvits ürtidega

Spagetikõrvits (ingl. k. spaghetti squash) on kõrvitsaliik, mille viljaliha muutub pärast küpsemist spagetisarnasteks ribadeks. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem spagetikõrvits (u 2 kg)

1 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl pruuni suhkrut

70 g riivitud parmesani juustu

1.25 dl hakitud siledalehist petersellilehti

1.25 dl hakitud koriandrilehti

4-1 sl hakitud sarapuupähkleid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Lõika kõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Määri kõrvitsapoolikud oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Pane kõrvitsapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind all. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 60 minutit või kuni kõrvitsapoolikud on pehmed. 

Kraabi kahvliga kõrvitsast pikad ribad nagu spagetid ja tõsta suurde kaussi. Lisa oliiviõli, parmesan, hakitud maitseroheline, pähklid ja soovi korral tšilli. Maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ja serveeri kohe. 

Loe veel:

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Martha Stewart Living, jaanuar 2008). Sama retsept ilmus ka Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatus "Kõrvitsatoidud: salatitest magusani" (100 rooga mini) ;)

LISA KOMMENTAAR