Kõrvitsaskoonid

Mõnusalt muredad kõrvitsakakud ehk skoonid maitsevad hästi nt supi kõrvale. 

Köömned annavad skoonidele väga palju juurde, aga veendunud köömnevaenajad võivad need asendada seesamiseemnete vms. 

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g keedetud ja püreestatud kõrvitsa viljaliha

300 g nisujahu või speltapüüli

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

50 g külma võid

2 sl hapendatud petti või hapupiima või keefirit

köömneid

Valmistamine

Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või, siis mudi või sõrmede vahel jahu hulka. Lisa kõrvitsapüree ja hapupiim. Sega kiiresti spaatli abil ühtlaseks - väldi igasugu taina ületöötlemist!

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale, sõtku kergelt läbi ja jaga kuueks.

Vormi jahuste käte abil pätsiks, tõsta ahjuplaadile. Tee väikese terava noaga peale ristlõige, siis pintselda kergelt peti või keefiriga, puista peale köömneid.

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kuklid on kuldsed ja põhjale koputades kumisevad.

Serveeri soojalt või toatemperatuuril, kõrvale sobib hästi nt ürdi-toorjuustukreem.

NIPP: Võid teha ka ühe suure madala pätsi ahjuplaadile ja selle enne küpsetamist noaga kuueks sektoriks lõigata. 

Loe veel: 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Annika K
postitatud 21.09.2014 00:08

Olen proovinud kaks korda teha. Maitse hea, veidi magus ja töesti väga ilusad kollased. Mul pole kyll önnestunud nii hästi kerkima saada, kui tavalisi skoone ja mölemad korrad on sisu sutsu alakypseks/nätskeks jäänud (kuigi koputamisel juba kumisesid kyll, aga ju siis ponud veel öige kumin ;), veidi paremini kypsesid need kakukesed, millele said sygavamad sisselöiked tehtud. Nii et kahjuks päris öiget skooni-konsistentsi ei saavutanud.

ÕunaIiris
postitatud 17.10.2015 11:59

Väga mõnusad tulid. Hoidsin end sõtkumise ja voolimisega tagasi. Välja näevad jässakad, aga seest kerkinud ja pehmed. Suhkrut pole, aga parajalt magusad said.

katre
postitatud 04.11.2016 16:07

loen ja loen, aga hapupiima kogust välja ei loe..

Pille
postitatud 04.11.2016 19:06

Aga keefiri või peti koguse loed välja, katre? ;)

Kelli
postitatud 02.02.2018 12:49

Soovitan taignasse sutsu kaneeli ja kookospalmi suhkrut panna ning köömnete asemele pekaanipähkel surada. Vahele määrimiseks veidi sidrunivõiet (lemon curd). Kokku sai päris mõnus amps :)

Pille
postitatud 02.02.2018 15:37

Kelli, Sul tuli siis hoopis teine küpsetis välja :) Me sõime neid ikka "soolaste" kuklite pähe, maitsvad supi kõrvale :)