Lambalihapilaff

Lambalihapilaffi võib valmistada nii pliidi peal kui ka ahjus, ent meile meeldib ahju oma paremini. Lisaks on seda ahjus lihtsam valmistada, sest pilaff ei kõrbe nii kergesti põhja.
Lambaliha asemel võib kasutada ka sealiha.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kondita lambaliha (rinna-, külje- või kintsuliha)

praadimiseks õli

1-2 sibulat

2 porgandit

5 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

1 l kuuma vett või lihaleent

3 dl sõmerat riisi

Valmistamine

Lõika lambaliha u 30grammisteks kuubikuteks ja pruunista jaokaupa ümberringi kuumas õlis. Tõsta suurde ahjupotti.

Lisa pannile hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud porgand ning prae kergelt läbi. Tõsta samuti ahjupotti.

Lisa ahjupotti tomatipüree, pipar, sool ja pestud riis. Vala peale keev vesi.

Kata pott kaanega ning hauta 200kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni liha on pehmenenud. Kontrolli aeg-ajalt, et potis ikka piisavalt vett oleks - vajadusel lisa juurde.

Retsept põhineb raamatus "Valik toiduretsepte" ilmunud pilafiretseptist, ent nii koguseid kui ka valmistamisviisi on muudetud.

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 02.11.2009 23:04

Ma ei tea, kas mul oli vilets riis või mis aga 2 tundi ahjus ja riis oli täiesti plögaks küpsenud. Maitse ja liha oli väga hea aga jah, riis oli ühtlane mass. Järgmine kord hautaks riisi ehk poole vähem.

Saale
postitatud 11.05.2017 23:08

Tegin täna üle mitme-mitme aasta. Sealihaga ja pliidil potis küll. Oeh- tasus ära!