Kõrvitsaleib

USA autori Alton Browni retseptiidee, kus kasutatakse riivitud toorest kõrvitsat.

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

5 dl nisujahu

2 tl jahvatatud kaneeli

1 tl söögisoodat

0.25 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

2,5 dl suhkrut

1.8 dl õli

3 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti

7.5 dl jämedalt riivitud värsket kõrvitsat

Valmistamine

Kuumuta ahi 170 C.

Sõelu jahu, kaneel, söögisooda, küpsetuspulber ja sool kaussi. 

Teises kausis sega suhkur, õli, munad, vanilliekstrakt. Sega kuivained märgade ainetega, siis sega juurde riivitud kõrvits. 

Pane tainas 13x23 cm keeksivormi (määri vorm esmalt võiga ja puista üle jahuga). 

Küpseta 1 tund ja 15 minutit. Kontrolli leiva küpsust puutikuga - see peaks kuivaks jääma. Lase täielikult jahtuda, siis lõika viiludeks. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis on 3,75 dl suhkrut, aga ühe kasutaja sõnul piisab ka 2,5 dl ehk umbes 200 grammist. Pildil olevas keeksis on just 2,5 dl. 
  • Kui soovid, võid samade ainetega küpsetada hoopis ca 18 väikest muffinit. Muffinite jaoks küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.

Allikas: Food Network. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Sigrid
postitatud 01.10.2014 18:34

Lisasin suhkrut 2,5 dl ning minu maitse jaoks jäi küpsetis ikkagi liiga magus. Kui seda uuesti küpsetama juhtun, siis vähendan suhkru kogust veel poole võrra.

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:20

2-2,5dl suhkrut on hea kogus. Tegin 2 dl, tuli mitte nii magus kui tavaliselt keeks on, aga söömiseks vägagi hea.