Seesami-maapähkli-nuudlisalat

Nigella Lawsoni populaarne retsept (sesame peanut noodles). Nigella kasutab valmiskeedetud nuudleid - siis valmib roog eriti kiiresti. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Salatikaste:

1 sl seesamiõli

1 sl küüslauguga oliiviõli

1 sl sojakastet

2 sl magusat tšillikastet

100 g tükkideta maapähklivõid

2 sl värskelt pressitud laimimahla

Salat:

125 g suhkruherneid

150 g loputatud mungoaidandeid

1 punane paprika peenikeste ribadena

peenelt viilutatud talisibulat

550 g keedetud munanuudleid

20 g seesamiseemneid

4 sl hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Sega kõik kastmeained omavahel suures kausis. 

Lisa kaussi suhkruherned, idandid, paprikaribad, talisibul ja nuudlid. Sega kõik korralikult läbi.

Puista peale seesamiseemned ja koriander ja serveeri. 

Nigella Lawsoni retsept, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.08.2014 10:09

Ma tegin natuke sohki. Kuna maapähklivõi oli maa alla kadunud, siis asendasin tahini ehk seesamiseemnepastaga, seesamiseemneid siis enam lisama ei hakanud eraldi. Suhkruherned oli ka keegi peenrast kõik ära söönud :) Nuudleid oli mul 250 g kuivatatult, mis pärast keetmist ja külma veega loputamist-jahutamist kaalusid ca 800 g, aga lisasin ikka kõik. Tegelikult oli väga maitsev nuudlisalat, aga prooviksin peagi uuesti ja siis juba ikka maapähklivõiga.