Tuunikalaseljanka

Kiiresti valmiv kalasupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kartulit

1-2 marineeritud kurki

8 kivideta oliivi

2 sibulat

1.5 l vett

70 g kontsentreeritud tomatipastat

2 kalapuljongikuubikut

1 tl musta pipra teri

0.25 tl Cayenne'i pipart

185 g veega tuunikalakonserv

230 g purk konservitud viilutatud šampinjone

3 sl hakitud värsket tilli

3 sl hakitud värsket peterselli

0.5 sidrunit

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Poolita oliivid, lõika marineeritud kurk viiludeks. Koori sibul ja haki. 

Pane potti vesi, tomatipüree ja maitseained, siis murenda juurde leemekuubik. Kuumuta supileem keemiseni, siis lisa kartul, veidi hiljem ka oliivid, marineeritud kurk ja sibul. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 8-10 minutit. 

Lisa siis hakitud till, nõrutatud tuunikala ja nõrutatud šampinjonid. Kuumuta keemiseni.

Lisa õhuke sidrunikooreriba. Siis tõsta supp tulelt ja serveeri kohe. 

Allikas: Soome ajakiri MAKU

LISA KOMMENTAAR