Tuunikalasalat ahjukartulitele

See mahlane ja maitsev tuunikalatäidis on mõeldud suurte ahjukartulite ehk küpsekartulite (jacket potato/baked potato) täidiseks. 

Siin on toodud aeg vaid täidise valmistamiseks - kartul ise küpseb kauem (retsepti leiad siit).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 šalottsibulat

1 küüslauguküüs

1 punane paprika

300 g õliga tuunikalakonservi

3 sl kappareid

200 g hapukoort

1 sl sidrunimahla

2 tl suhkrut

0.5 tl soola

0.25 tl piprasegu

4 sl hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

8 suurt küpsetatud kartulit

Valmistamine

Haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprika, eemalda seemned ning lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Ava tuunikalakonservid, nõruta. 

Sega kõik ained kausis omavahel - vajadusel lisa veel soola-pipart. Puista peale hakitud tilli. 

Serveeri koos suure koorega küpsetatud kartuliga. 

NB! Tuunikalasalat sobib hästi ka wrap'ide ja soolaste pannkookide ning kolmikvõileibade täidiseks. 

Allikas: Soome ajakiri MAKU

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 17.10.2018 22:32

Asendasin kapparid marineeritud kurgiga ja panin kodujuustu ja majoneesi ka lisaks. Mõnus täidis ahjukartulile.