Rääbised Soome vanaisa moodi

Ehk "vanaisa rääbised" (Vaarin muikkupata) Soome ajakirjast MAKU :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund 15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g puhastatud rääbiseid

2 tl meresoola

170 g peekonit

2 sibulat

0.5 tl musta pipra teri

0.25 tl vürtspiprateri

2 loorberilehte

2 dl vett

3 sl hakitud värsket tilli

Valmistamine

Loputa puhastatud rääbised kiiresti külma vee all, siis nõruta ja lase köögipaberil taheneda. Puista kalade peale ja sisse soola.

Lõika peekon ribadeks. Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Pane peekon kuivale külmale pannile, siis prae mõõdukal kuumusel, kuni peekon on pruunistunud. Lisa sibularattad ja prae klaasjaks. 

Laota ahjupotti kihiti sibula-peekonisegu, rääbiseid ja piprateri. Kõige pealmiseks peaks jääma sibula-peekonisegu. 

Kalla peale vesi, siis kata pott kaanega. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 1 tund. Lõpu poole võta kaas ära ja lase roal pealt pruunistuda. 

Valmis roale puista hakitud tilli ja serveeri koos keedetud kartulitega. 

Loe veel:

Allikas:  Soome ajakiri MAKU. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.07.2020 12:12

Kasutasin toorsuitsu peekonit ja väga hea sai see roog.