Negroni (kokteil)

Klassikaline džinnikokteil punase vermuti ja Campariga, Itaalia aperitiiv. 

Kokteili sünniajaks ja -kohaks peetakse Firenzes asuvat Bar Casonit 1919. a, kus tavapärases Americano kokteilis asendati mullivesi džinniga :)

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

30 ml Beefeater London Dry džinni

30 ml Campari aperitiivi

30 ml punast vermutit (rosso)

jääkuubikuid

Valmistamine

Klaas: Old Fashioned või Rocks

Mõõda kõik ained jääkuubikutega täidetud klaasi, sega. Garneeri apelsinisektoriga. 

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist!

LISA KOMMENTAAR

Rebane
postitatud 29.07.2014 09:34

Väga hea aperitiiv kõigile, kes mõrudat Camparit armastavad. Kahjuks on kogemus näidanud, et Eesti baarmanid veel kokteie väga hästi ei tunne ja kui Negroni tellida, siis tuleb ka retsept ise ette öelda ;)

Pille
postitatud 29.07.2014 09:45

Rebane, kas Sulle meeldib 1:1:1 ehk võrdne kokteil? USA ajakirjas Bon Appetit oli hiljuti artikkel, kus kritiseeriti klassikalisi võrdseid kokteile. Negroni jaoks soovitati 1,5 osa džinni, 1 osa magusat vermutit ja 3/4 osa Camparit. Siis peaks hea džinni (artiklis mainiti Death's Door, Broker's või Tanqueray džinni ehk üsna kadakamaitselised džinnid) maitse ka välja paistma. Mis Sa arvad?

Mann @ FB
postitatud 15.02.2015 09:56

Mu üks lemmikutest :)