LCHF 'pastatainas'

Retsept süsivesikuvaese ja rasvarikka (LCHF) pastataina tegemiseks (tagliatelle, lasanje). Sobib erinevate kastmetega segamiseks. Gluteenivaba. 

Kui teed topeltportsu, siis pead küpsetama kahel ahjuplaadil. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g täisrasvast toorjuustu

3 muna

0.75 dl psülliumikesti

Valmistamine

Sega kausis toasoe toorjuust, munad ja psülliumipulber omavahel, soovitatavalt mikseriga. Lase kümmekond minutit seista.

Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, kummuta pastatainas küpsetuspaberile. Kata teise küpsetuspaberiga ja suru tainas käte või tainarulli abil kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks tainaleheks. 

Küpseta 150-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pastatainas on läbi kuivanud ja kergelt kuldne. 

Võta ahjust välja, lase jahtuda. Siis eemalda pealmine küpsetuspaber ja lõika sobiva kujuga ribadeks (nt tagliatelle) või plaatideks (nt lasanje). 

Mugandatud erinevatest taanikeelsetest toidublogidest. 

LISA KOMMENTAAR

Mai-Liis
postitatud 24.12.2015 15:22

Mis poest saab osta psülliumipulbrit?? :)

Mai-Liis
postitatud 24.12.2015 15:23

Palun vastus: info@martaguesthouse.eu Tänan ja kauneid pühi!

Pille
postitatud 24.12.2015 18:32

Mai-Liis, mina olen ostnud nt Biomarketi poodidest, seal täitsa saadaval!