Kanahautis oliividega

Pliidil valmiv maitseküllane kanaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

8 suurt kanakintsufileed

1 rosmariinioks

2 sl päikesekuivatatud tomatipastat

1 sl mett

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

100 g musti ja rohelisi oliive

2 sl kappareid

väike kimp siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Haki sibul, viiluta küüslauk. Haki rosmariinilehed ja petersell. 

Kuumuta õli suures potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ja prae paar minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Võta sibul ja küüslauk pannilt ja tõsta kõrvale.

Pane pann uuesti tulele, tõsta kuumust. Lisa kanakintsufileed ja prae mõlemalt poolt kuldseks. 

Pane sibul ja küüslauk uuesti pannile. Lisa ülejäänud ained. Kata pann/pott kaanega ning hauta umbes 20 minutit, kuni kana on küps, mahlane ja pehme ning kaste on paksenenud. 

Serveeri riisiga. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (July 2014, Chicken & olive casserole). Pille versioon ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (aprill 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR