Vahemereline kartulisalat

Veganlikus kartulisalatit annavad lisamaitset oliivid, kapparid ja päikesekuivatatud tomatid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.3 kg keedetud ja kooritud kartuleid

150 g porrut

200 g päikesekuivatatud tomateid

200 g musti oliive

150 g kappareid

Salatikaste:

1 dl oliiviõli

0.25 dl valget palsamiäädikat

1 sl Herbes de Provence'i maitseainesegu

1 sl purustatud musta pipart

maitse järgi soola

Kaunistuseks:

suuri kapparimarju

Valmistamine

Eeltööd: Keeda kartulid eelmisel päeval pehmeks, kurna ja lase jahtuda. 

Salatitegu: Lõika jahtunud kartulid tükkideks. Lõika porrud viiludeks, vajadusel lõikapäikesekuivatatud tomatid õhukesteks viiludeks*. 

Sega kastmeained omavahel (soola lisamisega ole ettevaatlik, kuna oliivid ja kapparid on soolased). 

Sega kõik ained omavahel, tõsta salatikaussi ja kaunista kapparite või kapparimarjadega. 

Allikas: Kotiliesi

* Ma kasutasin Marks & Spenceri konservi "semi-dried cherry tomatoes in extra virgin olive oil". Need lisasin salatile tervelt koos kogu oliiviõliga, nii et õli eraldi ei lisanud. 

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 19.06.2014 16:20

Vaatasin oma annaalidest järele, et olen teinud seda salatit juba vähemalt aastast 2010, veteranroog ! Alati on nahka pandud viimase kapparisabani. Ise ma hakin üsna väiksesks porrud ja tomatid, ja tingimata nõrutan tomatid hoolega õlist kuivaks. (Muidu tuleb natuke liiga palju kastet.) Pipart võib esialgu panna vähem, aga üldiselt sellise kartulihulga maitsestamiseks on 1 sl ära kulunud küll. Kapparid on olnud otse purgist, äädikaleemes (ka selle olen hoolikalt ära nõrutanud, aga mitte leotanud). Proovige!

Pellenovelle
postitatud 23.06.2014 23:38

Esimest korda jaanilaual, meeldis väga. Kerge, vahemerene. Pipart panin siiski vähem, maal oli paar asja otsas, nii et porru asemel pisut tibatillukest sibulat ja palsamiäädika asemel kapparite leen. Ikka oli väga hea.

Anne
postitatud 25.06.2014 21:14

Tegin seda salatit - väga hea tuli.

Reet
postitatud 17.07.2014 13:08

Kust võiks saada seda peent Herbes de Provance´i maitsesegu?

Julia
postitatud 17.07.2014 15:31

Santa Marial on see peen segy täitsa olemas. Vaata kuskil suuremas poes :)

K.
postitatud 04.12.2014 21:22

Väga hea salat, eriti kui veel teha tumeda palsamiäädikaga, see annab ka mõnusa maalähedase värvi asjale. Super!

Piret
postitatud 26.08.2018 18:25

Tegin salati värsketest kartulitest lisaks mustadele oliividele lisasin ka rohelisi oliive, lihtsalt selle pärast, et kodus parajasti oli neid. Lisaks porrule lisasin ka rohelist sibulat. Salat tuli maitsev ja sobis küpsetatud kala kõrvale imehästi.