Banaani-šokolaadiruudud

Küpsed banaanid lisavad brownie-ruutudele magusust ja mahlasust. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat 70% šokolaadi

170 g võid

100 g (pruuni) suhkrut

2 suurt muna

2 hästi küpset banaani

1 sl vanillisuhkrut

100 g nisujahu

1 sl kakaopulbrit

0,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Murra šokolaad tükkideks, pane koos võiga paksupõhjalisse väiksemasse potti ning sulata tasasel tulel ühtlaseks - sega päris tihti! Kui šokolaad on sulanud, siis sega hulka suhkur ja tõsta pott tulelt. 

Lase veidi jahtuda, siis klopi ükshaaval juurde munad, seejärel lisa vanillisuhkur ning kahvliga katki surutud banaanid. 

Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel, siis sega kuivained šokolaadisegu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x20 cm koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuivanud, aga seest veel mahlane ja niiske. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. 

Mugandatud Silja Luide blogist (Banaani-brownie), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.05.2014 08:55

Mul oli Laima 70% šokolaad.

Ly
postitatud 23.01.2015 18:30

Mina kasutan või asemel kookoserasva. Nisujahu asemel gluteenivaba jahu.

Kaare
postitatud 01.09.2016 16:59

Hästi mahlane. Kasutasin 56% šokolaadi ja vähendasin suhkru koguse 80 grammile, aga see polnudki nii hea mõte :P Mõnus šokolaadine.

JuliaK
postitatud 01.08.2017 20:31

Viimase peal! Nii maitsev ja mahlakas. Kindlasti teem veel.

Kai
postitatud 28.04.2020 13:45

Retseptist onn välja jäänud küpsetuspulber (Silja Luide omas 0,5 tl) :(

Hexy
postitatud 04.08.2021 10:25

Väga maitsev ja lihtne valmistada.