Kanamaksakaste makaronidele

Retsepti autoriks on populaarse Philadelphia restoraniketi Vetri üks peakokkadest. 

Kasuta rigatoni pastat ehk torukesi. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g rigatoni makarone

soola ja vett keetmiseks

2 sl võid

8 väikest cippolini sibulat õhukeste viiludena

12 värsket salveilehte

soola ja musta pipart

225 g kanamaksa

4 sl riivitud Parmesani + veel kaunistamiseks

Valmistamine

Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa rigatoni, lase uuesti kiiresti keema tõusta. Keeda, kuni makaronid on al dente. Kurna, aga keeduvesi hoia alles.

SAMAL AJAL sulata suurel praepannil 2 sl võid mõõdukalt tugeval tulel. Lisa viilutatud sibulad ja salveilehed ja pruunista kergelt (3-4 minutit). Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa peenelt hakitud kanamaks ja prae minut aega. Lisa sorts pastakeeduvett ning sega korralikult. 

Lisa pannile nõrutatud rigatoni makaronid. Sega juurde 4 sl riivitud Parmesani ja ülejäänud või. Vajadusel lisa veel pastakeeduvett, et saaksid mõnusalt pehme ja kreemja kastme. 

Jaota roog soojendatud pastakaussidesse ning puista peale veel Parmesani. 

Loe veel:

Allikas: Marc Vetri "Rustic Italian Food". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 05.01.2021 16:28

Mul neid "õigeid" makarone käeparst polnud aga roog sai väga hea! Tuleb teinekordki teha.