400 g rigatoni makarone
soola ja vett keetmiseks
2 sl võid
8 väikest cippolini sibulat õhukeste viiludena
12 värsket salveilehte
soola ja musta pipart
225 g kanamaksa
4 sl riivitud Parmesani + veel kaunistamiseks
Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa rigatoni, lase uuesti kiiresti keema tõusta. Keeda, kuni makaronid on al dente. Kurna, aga keeduvesi hoia alles.
SAMAL AJAL sulata suurel praepannil 2 sl võid mõõdukalt tugeval tulel. Lisa viilutatud sibulad ja salveilehed ja pruunista kergelt (3-4 minutit). Maitsesta soola ja pipraga.
Lisa peenelt hakitud kanamaks ja prae minut aega. Lisa sorts pastakeeduvett ning sega korralikult.
Lisa pannile nõrutatud rigatoni makaronid. Sega juurde 4 sl riivitud Parmesani ja ülejäänud või. Vajadusel lisa veel pastakeeduvett, et saaksid mõnusalt pehme ja kreemja kastme.
Jaota roog soojendatud pastakaussidesse ning puista peale veel Parmesani.
Allikas: Marc Vetri "Rustic Italian Food". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mul neid "õigeid" makarone käeparst polnud aga roog sai väga hea! Tuleb teinekordki teha.
Kanamaksakaste makaronidele
Retsepti autoriks on populaarse Philadelphia restoraniketi Vetri üks peakokkadest.
Kasuta rigatoni pastat ehk torukesi.