Verivorstipirukad

Poe pärmi-lehttainast saad lihtsa vaevaga vahvad jõuluperioodi viineripirukad :)

Verivorst võiks olla võimalikult väike ja võimaluse korral ilma kestata.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

pärmi-lehttainast

kanget sinepit

väikeseid verivorstikesi

määrimiseks muna

näpuotsaga köömneid

Valmistamine

Sulata pärmi-lehtainas ja rulli veidi õhemaks. Pintselda kergelt sinepiga, siis laota peale väikesed verivorstid. Valmista viineripirukate põhimõttel - iga vorsti ümber veidi tainast, "õmblus" näpista tugevasti kinni. 

Aseta pirukad ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Pintselda pealt munaga, soovi korral puista peale veidi köömneid.

Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ludmilla P @ FB
postitatud 20.12.2013 16:32

Tegin täna hommikul siis neid verivorsti pirukaid ja ikka katsin ka sinepiga taigna, pirukale riputasin peale köömneid kui ka seesami seemneid, supper hea oli. Aga kuna verivorstikesed said otsa ja taigen rullitud tegin tavaliste viineritega ka pirukaid ja katsin taigna sinepiga, väga väga maitsev tuli. Meie(koos abikaasada, kaks vanakest Kokku vanust 144.a. sõime ja kiitsime retsepti avaldajat.

Mia
postitatud 22.12.2013 09:27

Verivorstid peavad tõesti väikesed olema, et need läbi küpseksid. Pisut suuremad tuleb eelküpsetada.

Mariana
postitatud 28.12.2013 19:20

Ma tegin juba eelmine aasta verivorstipirukaid. Ainult, et minu arvates on parem vorstidelt soolikas ümbert koorida ja segu valmistada. Lisasin vist hapukoort või sinepit vms juurde. Polnud üldse raske ja maitsev oli ka.

Suzlik
postitatud 29.12.2015 19:34

Verivorstipirukad on tõeline hitt! Pmst jõuluaja viineripirukas :) Peale puistasin ka seesamiseemneid ja täidises sinepiga ei koonerdanud.

Hexy
postitatud 02.03.2016 18:28

Jõululaual olid need pirukad väga popid.

Ave Tubli
postitatud 28.12.2022 23:37

Mõnus amps!

Pille
postitatud 15.09.2023 08:56

Olen neid aastaid küpsetatud, siin üks varasem pilt ka: