Keedetud seajalad

Keeta võib nii värskeid kui ka eelnevalt soolatud seajalgu.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4-5 seajalga (umbes 1 kg)

5-6 dl vett

3-4 tera musta pipart

soola

1 loorberileht

1 sibul

1 porgand

1 juurpeterselli või paar sellerivart

Valmistamine

Kõrveta seajalad vajadusel tahmata leegil, puhasta, pese ja lõika pikuti pooleks.

Pane seajalad potti, vala üle külma veega ja keeda tasasel tulel. Aeg-ajalt eemalda vaht.

Kui vahtu enam ei teki, siis lisa sool, vürtsid ja tükeldatud aedviljad. Keetmise kestus on umbes 2 tundi.

Lisandiks hautatud hapu- või magushapud kapsad, kartulid, keedetud oad või herned.

Retsept on mugandatud Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 23.02.2010 12:23

Efekti mõttes panime seajalad lauale. Natuke maitsetud olid ja süüa suurt midagi ei olnud. Ema ütles, et vanasti olid seajalad ikka palju suuremad.