Ananassi-vaarikasorbett

Suvine veganjäätis!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 värsket ananassi või 400 g konservitud ananassi

2 dl vett

1 dl suhkrut

200 g külmutatud vaarikaid

värsket sidrunmelissi või värsket münti

Valmistamine

Koori ananass. Tükelda pehme viljaliha. Keeda vesi ja suhkur siirupiks. Keeda ananassitükke mõni minut siirupis (kui kasutad ananassikonservi, asenda suhkruvesi veega lahjendatud konservivedelikuga). 

Lisa jäised vaarikad. Püreesta ananassitükid ja vaarikad leemes. Aseta segu sügavkülma.

Umbes 3-4 tunni pärast, kui segu on poolenisti tardunud, klopi segu mikseriga paar korda. Sorbett peaks olema hästi õhuline. Tõsta sorbett pärast iga kloppimist tagasi külmutusse.

Jaota sorbett magustoidupokaalidesse. Kaunista värske piparmündi- või sidrunmelissilehega. Serveeri kohe.

Retsept on kogumikust "Kiiresti ja Maitsvalt retseptikaardid" (Magustoidud, kaart 20). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 15.12.2008 12:06

Väga lihtne valmistada. Ananassimaitset ei jäänud üldse alles, vaarikat oli tunda, münt lisas oma nüansi. Külmus ilusti, aeg-ajalt mikserdasime, aga parema tulemuse saavutamiseks tuleks timmida selline paras intervall, mis laseks vahepeal edasi külmuda, aga mikserdades saaks konsistentsi sametisemaks, st kristalle väiksemateks. Meil olid jääkristallid päris tuntavad, aga sööjaid see ei häirinud. Sellist magustoitu teen teinekordki.

Tullia
postitatud 09.07.2010 23:35

Tekkis küsimus, kaua siirupit keetma peaks. Tegin siis tunde järgi. Esimest korda segasin u 1,5 tunni pärast ja hiljem mikserdasin veel paar korda. Jäi õhuline ja ilma jääkristallideta.

Pille
postitatud 18.05.2016 11:31

Tullia on sellise pildi saatnud:

Kaare
postitatud 18.05.2016 09:50

Tegin konservitud ananassiga, keetsin u 15 minutit. Kasutasin jäätisemasinat. Ananassimaitse ei jää tugev, aga siiski aimatav. Mulle väga meeldib, lastele ka!

Piret
postitatud 02.02.2019 19:37

Proovisin ka järgi, lõpuks lisasin vaarikaid topelt koguse. tulemus sai õhuline ja maitsev. Ananassi maitset ei jäänud üldse kumama. Suhkru keetmise aeg jäi ka segaseks aga lõpuks sai vedelikku kokku keedetud umbes 45 minutit.