Tomati-kanakarri

Indiapäraste maitseainetega lihtne kanakarri. Üllatavalt mahedamaitseline!

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanafileed

25 g võid

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl garam masala maitseainesegu

1 tl vürtsköömneid

1 tl kollajuurt

0.5 tl ingverit

0.5 tl tšillihelbeid

0.5 tl jahvatatud kardemoni

400 g konservitud purustatud tomatit

150 g Saare Smetana hapukoort või maitsestamata jogurtit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Lõika kanafileed ribadeks. Prae potis või kõrgeservalisel pannil võis kuldseks. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja vürtsid. Prae läbi. 

Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola-pipraga ja hauta, kuni kana on küps. Päris lõpus lisa Saare smetana ja kuumuta läbi, aga ära enam keeda!

Serveeri keedetud riisiga. 

Allikas: Soome Valio

LISA KOMMENTAAR

Helen
postitatud 13.09.2013 15:46

Väga-väga hea ja lihtne roog! Tegin kohe topeltportsu, sest meil oli 5 sööjat, kellest üks on teismeline poiss, ja järgi jäi... no vast ühe vähese söömaga inimese jagu! Vürtse panin natuke vähem, igaks juhuks, sest 2 sööjat on päris lapsed, aga igaühel oli võimalus vürste lisaks raputada, ning seda võimalust ka kasutati. Igatahes väga lastesõbralik roog, jääb kindlalt meie pere lemmikute hulka.

Karima
postitatud 02.01.2014 13:33

päris mõnus ja kiiresti valmiv juurde serveerisin veel üle praetud keedumuna

Pille
postitatud 02.01.2014 18:45

Esimesel korral jätsin vürtsköömned ja garam masala lisamata, oli mõnusalt mahedapoolne. Lapsed sõid ka täitsa meelsasti!

Pille
postitatud 02.03.2014 09:13

See kanakarri on meil päris tihti menüüs. Nüüd on vürtsköömned ja garam masala ka majas täitsa olemas jälle, nii et lisan neid ka. :)

Marju
postitatud 16.11.2014 17:36

Väga maitsev!