Kanafileed sinepi ja estragoniga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väikest kanafileed (kokku 500 g)

1 väike porru

1 laimi mahl

3 sl õli

1-2 tl sinepit

1 sl värsket või 1 tl kuivatatud estragoni

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese ja tükelda porru, laota ahjuvormi põhjale. Tõsta peale kanafileed, maitsesta soola-pipraga.

Sega laimimahl, õli ja sinep ning hakitud estragon marinaadiks. Kalla kanafileedele. 

Tõsta vorm külmikusse ja lase vähemalt 2 tundi maitsestuda. Keera kanafileedel paar korda külge.  

Tõsta vorm 10 minutiks toatemperatuurile, seejärel küpseta 225-kraadises ahjus umbes 35 minutit.

Lõika küpsed fileed viltu viiludeks. Serveeri näitkes keedetud makaronide ja salatiga.

PS - võid fileede asemel kasutada tervet broilerit. Sel juhul lõika kana neljaks ja küpseta ahjus 45 minutit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud "Kiiresti ja Maitsvalt" retseptikaardilt (nr 31), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR