Klassikalised kapsarullid

Klassikaline kodukokkade hittroog.

Kogus
u 15 tk
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur kapsas

keetmiseks vett ja soola

Täidis:

75 g keetmata riisi (u 1 dl)

1-2 hakitud sibulat

500 g Maks & Moorits kodune hakkliha

1-2 hakitud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

soovi korral 2 sl hakitud tilli või muud maitserohelist

Peale:

3-4 dl kuuma vett või puljongit

võitükikesi

Valmistamine

Uurista kapsajuurikas terava noaga ettevaatlikult välja. Pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad - jahuta kiiresti külmas vees, et kapsalehed edasi ei pehmeneks.

Kui lehtede rootsuosa on liiga paks, siis lõike see noaga veidi õhemaks. 

Keeda riis poolpehmeks. Prae hakitud sibul kergelt võis läbi.

Sega suures kausis keedetud riis, hakkliha ja ülejäänud täidisekomponendid, maitsesta korralikult.  

Pane lusikatäis liha-riisisegu igale kapsalehele ja keera leht pakiks kokku.

Aseta kapsarullid ahjuvormi, kalla vormi ka kuuma (kapsakeedu)vett või puljongit ning poeta peale mõni võitükike.  Küpseta 200kraadises ahjus 50-60 minutit. Küpsetamise ajal võiksid 1-2 korda kapsarulle ringi pöörata, et nad ühtlaselt pruunistuksid. 

Küpsetamise lõpupoole võid potti lisada pisut puljongit või rõõska koort või katta vormi fooliumiga, et rullid pealt liialt ei pruunistuks.

  • Kui kasutad juba eelnevalt keedetud riisi, siis seda võta u 200 g.
  • Kapsaülejäägid võid panna nt piruka sisse. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.11.2016 09:52

Need on maailma parimad kapsarullid!

Marjukas
postitatud 31.03.2017 15:07

Nii head kapsarullid! Lisasin täidisesse ka pisut riivitud Forte juustu ning enne ahju minekut pruunistasin pannil.

Malle Puusepp
postitatud 21.04.2017 21:25

Kasutan seahakkliha, aga ma pruunistan rullid pannil võis ja siis laon potti hauduma.

Mariika Tamm
postitatud 23.04.2017 19:37

Mina teen vanaema retsepti järgi kogu aeg....koostisained kõik samad...ja kõik muu protseduur ka aga ahju asemel panel rullid potti kus eelnevalt juba kapsakeedu vedelik ja maitseained siis hapukoort ja nii kiht kihiti siis kaane alla hauduma ja oi kui nämmad..nii tegi ka mu ema

Inda Kärtmann
posted on 23.04.2017 20:09

Toetan täielikult vanaema retsepti. Teen ise ka samamoodi, rullid on mahlased ja imehead!

kasutaja111
postitatud 25.11.2017 16:41

Lihtne ja maitsev

Kätu
postitatud 14.02.2018 13:57

Kas hakkliha peab ära praadima

Pille
posted on 14.02.2018 15:20

Ei pea, Kätu. Kapsarullid hauduvad piisavalt kaua, et see hakkliha seal ära küpseks!

Sinikka
postitatud 19.03.2018 18:37

Väga maitsev ja kerge toit sai! Kasutasin kanahakkliha, ilmselt pisut vähem riisi, lisasin palju peterselli-tilli ja hautasin kanapuljongis.


postitatud 27.08.2018 15:24

Väga maitsev, panen rullite peale veel siirupid enne ahju panemist. Söön pohlamoosiga.

mina
posted on 24.05.2020 16:03

millist siirupit lisada, kas mingit magusat, siis pole ju enam kapsarull

Kersti55
postitatud 07.04.2020 13:57

Kindlasti tasub teha! Tegin koorekastmesse, imehead!

Maigi Riivald
postitatud 09.04.2020 13:48

Just mõned päevad tagasi kasutasin ka sama retsepti juhtnööriks rullide tegemisel.

Külliki Vergi-Talli
postitatud 10.04.2020 14:41

Mina teen pisut teisiti. Sibulat ei prae ja lisan ka küüslauku. Kapsarullid praen mõlemalt poolt kergelt pruuniks ja siis potti, vesi maitseainetega peale. Keetmise lõpus hapukoor peale. Kuna ma olen igavene ihnuskoi siis kasutan ära ka pisikesed kapsalehed ja ära lõigatud rootsuosad, Vooderdan ahjupanni kapsalehtedega, täidis. Täidise peale kapsalehed, vesi ja maitseained. Pealmised kapsalehed piserdan õliga üle ja ahju. Veidi enne valmimist lisan ettevaatlikult hapukoore ja segan kahvliga vedelikku.