Metsmaasikaparfee

Laine Remmelga retsept metsmaasikatest pooljäätise tegemiseks. 

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl metsmaasikaid

1 dl suhkrut

2 muna

3 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Hõõru metsmaasikad suurema osa suhkruga püreeks. 

Vahusta munakollased paari lusikatäie suhkruga.

Vahusta rõõsk koor ja munavalged tugevaks vahuks.

Sega munakollasevaht maasikapüreega, lisa vähehaaval vahustatud koorele ja klopi edasi. Viimasena lisa ettevaatlikult munavalgevaht. Külmuta sügavkülmas.

Lauale andmisel tõsta parfee pokaalidesse, peale ja vahele puista terveid metsmaasikaid.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

kai
postitatud 02.10.2009 19:34

kas see parfee on migni jäätise moodi asi või? panin just segu sügavkülma, toorest peast oli küll väga hea, eks näis, mis jama selelst välja tuleb:)

kai
postitatud 04.10.2009 02:52

ja ongi jäätis. suurepärane jäätis. paraja suhkrusisaldusegakusjuures. tampisin külmunud maasikad suhkruga katki, päris vedelaks moosiks ei teinudki. väga mõnus tulemus, jäätise seest leidis külmunud maasikaid erisuuruses, sellised head hapud viirastused