Tiziana kalkun

Tiziana on ühe Toskaana agriturismo perenaine ja seda mõnusat kalkunit pakkus ta meile aprillis 2013. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kalkuni kintsuliha

soola ja musta pipart

paar küüslauguküünt

mõned salveilehed

paar rosmariinioksa

Itaalia külmpressitud oliiviõli

klaasike kuiva Itaalia valget veini

Valmistamine

Lõika kalkuniliha suurteks kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa hakitud salvei, küüslauk, rosmariin ja tubli sorts oliiviõli. Masseeri lihatükid kergelt läbi. Pane ahjupotti, kata pott kaanega. 

Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni kalkuniliha on pehme - selleks kulus umbes tund-poolteist. Poole hautamise peal vala ahjupotti klaasike veini. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1(Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 15.11.2013 10:40

Kui prooviks kalkunit kanaga asendada, kas siis oleks küpsetusaeg palju lühem?

Pille
postitatud 15.11.2013 19:28

Retsept on korduvalt testitud Rannamõisa kalkuni kintsulihaga, kanalihaga pole proovinud. Kui, siis kindlasti kintsulihaga, aga ma kardan, et see poleks päris see. :)

Kristel
postitatud 04.02.2014 21:59

Tegin kuivatatud rosmariiniga ja ilma salveita- väga-väga maitsev toit tuli! Julgen soovitada!

Tiina
postitatud 21.09.2014 00:15

Mulle ei maitse ei rosmariin ega salvei, seega kasutasin basiilikut, estragoni ja pterselli. Maitsev ja lihtne.

blanco
postitatud 03.01.2020 16:03

Kas ahjupott tuleb ka kaanega katta?

Pille
posted on 03.01.2020 18:17

Blanco, ahjupott on tõesti enamasti ju kaanega. Täpsustan retseptis!