Lihtne riisi-kanaroog

Veidi lihtsustatud versioon tuntud Hispaania paella-riisiroast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanafileed

1 dl herneid

1 punane paprika

0.5 dl oliiviõli

2 purustatud küüslauguküünt

2 konservitud tomatit

450 g keedetud riisi

5 dl vett

2 tl mahedat paprikapulbrit

näpuotsatäis safranit

soola

Valmistamine

Lõika kanafileed ja paprika viiludeks. Kuumuta oliiviõli pannil, lisa kanafileelõigud ja natuke soola. Küpseta, kuni kanaribad on pruunistunud.

Lisa herned, paprika, tomat ja küüslauk ning küpseta veel 2 minutit.

Lisa paprikapulbri ja safraniga segatud vesi ning hauta umbes 20 minutit, kuni kana on küps. 

Lisa riis ja kuumuta 5 minutit.

Serveeri kuumalt.

Borges oliiviõli pakendilt võetud retsept. Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 16.09.2010 09:16

safranit polnud ja seega jäi lisamata. muidu aga väga maitsev ja üpris kiirelt valmiv roog argipäevaõhtuks. maitses ka lastele.

Pille
postitatud 06.04.2017 12:37

Liilia saadetud foto:

Mari-Liis
postitatud 29.07.2012 12:06

Ostsin Türgist tulipunast safranit, mida tõsteti paar grammi pinsettidega õhukindlasse anumasse, mis omakorda veel vaakumisse pandi. Eeldan, et seega läheb safranid imeväike kogus- kui väike on aga imeväike ja kui rohkes vees see lahustuma peaks? Ma pole safraniga kunagi varem kokku puutunud...

Ave
postitatud 20.07.2015 21:56

Olen selle retsepti järgi juba mitu korda teinud ja sellest ei saa küllalt. Ainuke mida ma ei ole lisanud on konserveerirud tomatid. Vett panen ka natuke vähem, sest muidu jääb väga vedel. Riis on ju ette keedetud ning siis jäi esimesel korral natuke vedel. Muidu aga supperhea küüslaugu, safrani ja paprikapulbriga.

Hexy
postitatud 21.11.2017 14:09

Tehtud ja söödud! Valmis sai õhtusöök kiiresti, peale tööpäeva on see suur rõõm :) Maitse oli hea.