2 sibulat
2 sl õli
2 purustatud küüslauguküünt
450 g väherasvast veisehakkliha
400 g konservitud purustatud tomateid
1 porgand
1-2 tl tšillipulbrit
1 värske tšillikaun
1 roheline paprika
400 g punaseid konservube
1 bouquet garni maitseainesegu
3 dl puljongit
Riis:225 g pikateralist riisi
1 tl soola
6 dl vett
Haki sibul peeneks, lõika sellerivarred õhukesteks viiludeks.
Kuumuta õli praepannil, lisa sibul, seller ja küüslauk ning hauta umbes 5 minutit.
Kuumuta paksupõhjalises potis 1 sl õli, pruunista hakkliha õlis.
Kui liha on ühtlaselt pruun, lisa sibula-sellerisegu ja tomatikonserv.
Riivi porgand ja lisa lihasegule.
Lisa tšillipulber, seemnetest puhastatud tšillipiprakaun ja tükeldatud roheline paprika.
Viimasena lisa oakonserv ja bouquet garni.
Sega juurde puljong ja hauta tasasel tulel 40 minutit.
Keeda riisi soolases vees 12 minutit, siis lase kaanega potis 10 minutit seista.
Retsept: Myra Street (USA)
Mehhiko tšillihautis ASENDA