Mehhiko tšillihautis ASENDA

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

3 varssellerit

2 sl õli

2 purustatud küüslauguküünt

450 g väherasvast veisehakkliha

400 g konservitud purustatud tomateid

1 porgand

1-2 tl tšillipulbrit

1 värske tšillikaun

1 roheline paprika

400 g punaseid konservube

1 bouquet garni maitseainesegu

3 dl puljongit

Riis:

225 g pikateralist riisi

1 tl soola

6 dl vett

Valmistamine

Haki sibul peeneks, lõika sellerivarred õhukesteks viiludeks.

Kuumuta õli praepannil, lisa sibul, seller ja küüslauk ning hauta umbes 5 minutit.

Kuumuta paksupõhjalises potis 1 sl õli, pruunista hakkliha õlis.

Kui liha on ühtlaselt pruun, lisa sibula-sellerisegu ja tomatikonserv.

Riivi porgand ja lisa lihasegule.

Lisa tšillipulber, seemnetest puhastatud tšillipiprakaun ja tükeldatud roheline paprika.

Viimasena lisa oakonserv ja bouquet garni.

Sega juurde puljong ja hauta tasasel tulel 40 minutit.

Keeda riisi soolases vees 12 minutit, siis lase kaanega potis 10 minutit seista.

Retsept: Myra Street (USA)

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 06.10.2010 12:03

Tuli väga maitsev ka lihata.