Ahjupart õuntega

Hästi lihtsasti valmiv ahjupart.

Kogus
neljale-viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
4 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 jahutatud part

meresoolahelbeid

paar sibulõuna sööja kohta

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud parti, siis tõsta see u 48 tundi enne küpsetamist sügavkülmast tavalisse külmkappi sulama. Jahutatud part tõsta tunnike enne küpsetamist toatemperatuurile. 

Kuumuta ahi 130 kraadini. 

Hõõru part üleni soolahelvestega sisse, natuke soola riputa ka sisse. Torka pardi nahk terava kokteilitikuga vms üsna mitmest kohast läbi, aga ära liha mulgusta. Aseta part ahjupannil oleval restile kõhuli.

Küpseta 120-kraadises ahjus umbes 3 tundi

Võta part ahjust välja ja tõsta taldrikule. Kalla ahjupannilt pardirasv sobiva suurusega nõusse. Aseta part uuesti ahjupannile, aga nüüd selili. Pane 30 minutiks 180-kraadisesse ahju.

Pese ja kuivata õunad, tee väikese noaga ümber õuna keskkoha sisselõige - siis ei küpse õunad ahjus katki. Aseta õunad pardi juurde ja küpseta veel 30 minutit 180-kraadises ahjus.

Nüüd on part valmis - nahk krõbe ja liha pehme. Lase 10 minutit puhata, siis tükelda ja serveeri. 

Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarseppsamm-sammult pildid Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.04.2017 15:06

Lihtne klassika ja part on alati veidi erilisem klassikalisest ahjukanast!