Vaarikavõie

Vaarikavõiet saab kasutada erinevate magustoitude lisandina - koogitäidisena, küpsiste kõrvale, šokolaadidessertidega. Võiet võib teha nii värsketest kui ka külmutatud vaarikatest!

Kogus
3,5 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl värskeid vaarikaid

100 g suhkrut

2 muna

3 sl võid

Valmistamine

Pane marjad potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 5-10 minutit, kuni marjad pehmenevad. Suru marju puulusikaga vastu poti seinu, et võimalikult palju marjamahla kätte saada. 

Pane saadud marjapüree sõelale ning hõõru lusikaga läbi sõela. Pane saadud püree kuumakindlasse kaussi ning tõsta kauss kergelt muliseva veega poti kohale. Lisa suhkur, lahtiklopitud munad ja või kaussi ning sega pidevalt, kuni vaarikasegu paksenema hakkab. See võtab 20-30 minutit!

Jaota segu steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja lase täielikult jahtuda (jahtudes võie pakseneb). 

  • Vaarikavõie säilib kinnises purgis külmkapis 1-2 nädalat.
  • Sügavkülmutatuna kuni 1 aasta. 

Pildi tegi Kaare (Virk Vispel). 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.08.2015 21:48

Väga maitsev! Segasin vispliga, võie läks kohevaks ja vahtu. Kindlasti vaja kannatust varuda, et mitte liiga kuuma vesivanni kohal kuumutada.

Triin
postitatud 15.07.2016 00:07

Tegin ka, kuid paksenemine võttis ikka väga kaua aega. Soovitan lisada või tükkidena siis, kui curd on paksenenud, võta tulelr ära ja sulata toasoe või vispeldades segusse. Jahuta.