Veisesaba tamarindi ja viievürtsiseguga

Aeglaselt hautatud veisesaba Hiina-pärases võtmes. 

Briti koka Nigel Slateri retsept. Autor soovitab roa eelmisel päeval valmis teha, kuna üleöö jahedas seismine vaid parandab roa maitset. 

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veisesaba (ilusaid liharohkeid juppe)

40 g võid

2.5 dl vett

3 sibulat

2 sl rapsiõli

pöidlasuurune jupp ingverijuurt

4 küüslauguküünt

1 sl Hiina viievürtsisegu

3 tähtaniisi

1 l veisepuljongit

1 sl palmisuhkrut või pehmet pruuni suhkrut

0.25 dl tumedat sojakastet

50 g või maitse järgi tamarindipastat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 160C. 

Maitsesta veisesabajupid soola-pipraga. Sulata või suures ahjupotis, pruunista liha ümberringi. Tõsta pannilt kõrvale.

Vala pannile vesi, kuumuta keemiseni, siis vala väikesesse kaussi ja tõsta kõrvale. 

Koori sibulad, lõika paksudeks viiludeks. Kuumuta ahjupotis rapsiõli, lisa sibulad ja prae tasasel tulel. Samal ajal koori ingverijuur ning haki peeneks. Lisa sibulatele.

Koori küüslauk, lõika küüned pikuti pooleks ja lisa potti koos viievürtsisegu, tähtaniisi,veisepuljongi, suhkru, sojakastme, tamarindipasta ja "pannileemega", mille Sa enne kõrvale panid. Kuumuta keemiseni.

Lisa pruunistatud veisesabatükid, kata pott kaanega või fooliumiga ning tõsta umbes 2,5 tunniks 160-kraadisesse ahju. Umbes poole hautamise ajal pööra lihatükid potis ringi. 

Hautis on valmis, kui liha sabakontidelt kergesti eraldub. Maitsesta ja serveeri. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR