Mooniseemnetega kõrvitsakeeks

Kõrvitsakeeksi valmistamiseks on vaja kõrvitsapüreed. Keeksi võib katta nt sulatatud valge šokolaadiga või siis hoopis toorjuustuglasuuriga.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g toasooja võid

100 g suhkrut

2 muna

240 g nisujahu (4 dl)

3 sl mooniseemneid

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

1 tl ingveripulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

250 g kõrvitsapüreed

1 dl piima

Valmistamine

Hõõru toasoe või ja suhkur kohevaks, siis klopi ükshaaval sisse munad (seda on hea teha miksriga).

Sega eraldi kausis jahu, mooniseemned, vanillisuhkur, kaneel, ingver ja küpsetuspulber. Sega kuivained muna-suhkru-võivahu hulka vaheldumisi kõrvitsapüree ja piimaga.

Sega tainas õrnalt ühtlaseks, siis kalla võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Lase vormis jahtuda, siis kaunista soovi korral glasuuriga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, võid keeksi valmistada ka hapupiima/keefiriga - sel juhul asenda küpsetuspulber söögisoodaga.
  • Loe siit, kuidas teha kõrvitsapüreed.
  • Idee on Soome ajakirjast MAKU, kus kook oli kaetud sulatatud valge šokolaadiga. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo kirjutab: "Vähendasin suhkru kogust ning kasutasin hapupiima-sooda asemel piima ja küpsetuspulbrit. Meile väga meeldis; järgmisel korral katan toorjuustuglasuuriga."

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 29.11.2012 20:31

Väga maitsev. Ingverit panin veidike vähem. Homme proovin toorjuustuglasuuri peale teha, kui nii kauaks keeksi veel jätkub :)

Pille
postitatud 26.10.2019 11:12

Liisi saadetud foto ka:

Martiina
postitatud 01.11.2019 09:21

Mooniseemnesõbra lemmik :)